april 6, 2020 at 2:02 e m

Att få modelljobb

Är du en av dem som drömmer om att jobba som modell? I så fall kan vi berätta att du är långt ifrån ensam. Det är ett roligt yrke där du får stå i centrum. För att passa som modell är det viktigt att du är utåtriktad och trivs framför kameran. Som modell har du ofta två olika typer av uppdrag. Antingen går du på en catwalk och visar upp kläder eller så står du framför en kamera. Vi kommer att fokusera på den senare varianten.

Tror du att du har det som krävs för att bli modell? De flesta börjar med att skicka in sina bilder till en eller flera modellagenturer. Om de tycker att du skulle passa som modell kommer de kontakta dig. Har du tur blir du signad av dem och blir tillgänglig för alla deras kunder. Om du kommer i kontakt med en större agentur kan du få allt från reklam till stora modejobb. Som modell bör du bygga upp en portfölj som du kan visa upp vid ”castings” som det heter. Tidigare hade många en pärm som de tog med sig men idag kan du lika gärna ha allt online.

Idag behöver du inte gå den traditionella vägen utan du kan exploatera dig själv på andra sätt. Genom att göra en offentlig Instagram kan du lägga ut bilder på dig själv utan att behöva gå via en agentur. Om du lyckas skapa en större kanal är chansen stor att företag kommer vilja kontakta dig för att boka samarbeten. Du kan även ta kontakt med företag som du skulle vilja jobba med. Du måste dock ha tålamod och räkna med att det tar lite tid innan du är igång på riktigt. Kanske kan du ha ett annat jobb vid sidan av som en extra inkomst?