april 6, 2020 at 2:02 e m

Att göra en sminkkampanj

Om man hör ordet modell kanske man främst förknippar det med kläder men så behöver det faktiskt inte vara. Det finns även kampanjer som fokuserar på att visa upp smink och eventuellt hår. Några exempel på dessa är sminkmärken så klart, men det kan också handla om tidningar som gör ett speciellt reportage. Som modell fokuserar man normalt inte på att enbart göra sminkkampanjer utan det handlar mer om vad den enskilde kunden vill ha.

Om kunden tycker du är rätt för jobbet kan det hända att du får möjlighet att göra en sminkkampanj. Det är lite annorlunda mot att göra modejobb. För det första är det mer fokus på ansiktet och du behöver inte tänka lika mycket på hur du rör kroppen. Däremot är händerna en viktig del av fotot och de kan skapa en väldigt dramatisk effekt. I en sminkkampanj måste du även jobba mycket med ditt ansiktsuttryck och se till så du förmedlar den känsla som kunden är ute efter. Oftast får du en väldigt bra bild av detta när själva sminkningen läggs. Det är en väldigt stor skillnad på en dramatisk festsminkning och en romantisk vardagssminkning som ett exempel. Även miljön i studion hjälper till att skapa en viss atmosfär.

Skulle du ha turen att bli inbokad för en sminkkampanj finns det mycket du kan göra för att förberedda dig. Kolla på tidigare kampanjer för stora märken som till exempel Max Factor eller Loreal Paris. Du kan även kolla efter sminkreportage i modetidningar och se hur de har gjort. Kom ihåg att det inte är samma sak att ta inspiration som att kopiera någon. Det är så klart viktigt att behålla din egen identitet och hitta din egna stil. Be också någon ta lite bilder på dig hemma som träning innan.