april 6, 2020 at 2:02 e m

Den hårda konkurrensen i modellbranschen

Modellbranschen kan vara otroligt rolig och givande för de som är framför kameran. Dock måste man vara medveten om att det är hård konkurrens och många som tävlar om samma jobb. Det är också en bransch som har uppmärksammats för kroppshets och dåligt självförtroende. Syftet med denna artikel är absolut inte att avskräcka de som vill bli modeller utan bara att ge information om hur verkligheten ser ut. För att bli modell måste man alltså vara beredd på att bli hårdhudad och kunna stå upp för sig själv. Det är också viktigt att alltid vara positiv och fortsätta kämpa även om man får ett antal nej.

Om du är helt ny inom modebranschen kan vi tipsa om att dra lärdom av andra som har jobbat med det under en längre tid. De kan berätta sin historia, hur de upplever branschen och vad de gör när de har dåliga dagar. Om du inte kan komma i kontakt med någon personligen finns det många modeller som delar med sig av sin historia på sajter som till exempel Youtube. Här kan du även jämföra historier från de som är ”toppmodeller” och de som inte har kommit lika långt i sin karriär.

Om du vill bli modell och bli fotograferad i studior för till exempel klädmärken är det viktigt att du går din egen väg och hittar det som fungerar för dig. Kanske kan du ha någon ritual som håller dig lugn och positiv? Det är också viktigt att komma ihåg att om du blir bokad för ett jobb så har ju de som bokat dig gjort det av en anledning. Den vetskapen gör det förmodligen enklare att slappna av. Om det är ditt drömyrke får du inte heller ge upp utan alltid fortsätta kämpa. Lycka till!