april 6, 2020 at 2:02 e m

Framhäv dina bästa sidor som modell med makeup

Som modell handlar det alltid om att framhäva sina bästa sidor. Det handlar både om att lyfta fram sin personlighet och att ge ett bra intryck överlag. Smink ska framhäva dina bästa sidor och inte dölja dem. Därför är det en fördel att satsa på en så naturlig sminkning som möjligt. Något som inte får glömmas bort är att ha en god hudvårdsrutin och sköta om sin hy. Speciellt eftersom modelljobbet kan vara ganska hektiskt och med långa timmar under stora jobb.

Så hur gör du då för att lägga en så naturlig och fräsch sminkning som möjligt? Allt handlar om att få till en så bra bas som möjligt. Ett tips är att använda en primer som första steg efter att du har rengjort ditt ansikte. Det är en underskattad produkt som gör underverk om du vill åstadkomma en naturlig sminkning. Anledningen är att resten av produkterna kommer fästa mycket bättre. Det i sin tur betyder att sminket kommer hålla hela dagen.

Nästa steg handlar om att lägga en foundation. Här gäller det att lägga god tid på att hitta rätt nyans. Om du har en för mörk nyans kommer det se ut som du har streck i ansiktet. Fråga gärna hos en butik som är specialiserad på makeup för de bästa tipsen. Om du jobbar som modell kommer du även få mycket råd och tips när du blir sminkad för olika jobb. När man är ute efter en naturlig sminkning är det även bra att täcka med concealer och avsluta med ett puder.

Detta är också någonting som ofta glöms bort när det kommer till sminkning. Om du vill att sminket verkligen ska hållas på plats är det värt att avsluta med en så kallad setting spray över hela ansiktet.