Om bloggen

Välkommen till vår blogg. Här kommer vi prata om allt som rör hur det är att vara modell inom modebranschen. Vi kommer även blanda in lite smink och makeup med fokus på modeller. Att vara modell är ett väldigt spännande och omväxlande yrke. Särskilt när det handlar om mode och makeupindustrin. Vissa väljer att modella vid sidan av ett annat jobb, andra gör det på heltid.

Här kommer vi ta upp allt från hur du går tillväga om du vill bli modell till vad det finns för typ av olika jobb. Vi som skriver här har mycket erfarenhet av branschen och vill dela med oss av våra kunskaper. Vi vet att det finns ett stort intresse för denna typ av jobb men det kan vara svårt att hitta information om branschen och jobbet i sin helhet. Vårt mål är alltså att fylla detta tomrum med allt du kan tänkas veta.

Den här branschen ser väldigt annorlunda ut idag om man jämför med för ett par år sedan. Det beror mycket på sociala medier. Idag kan vem som helst skapa sin egna plattform och börja lägga ut bilder. Det betyder i sin tur att du inte behöver gå genom de traditionella kanalerna för att komma i kontakt med folk inom branschen. Detta är också en aspekt som vi tycker är väldigt intressant. Vi ger dig tips om vad du ska tänka på om du vill komma i kontakt med ett företag och hur du säljer in dig själv.